Main Content

Best of Demagóg Bezzegazőskorban

Te jószagú… azon voltam, hogy nekiállok megírni a chemtrailes sorozat második részét, de aztán megláttam ezt itt

Vegyük pontról pontra (egyébként valaki csapjon rá a kezére annak, aki javascripttel letiltogatja a kijelölést).

Miért építünk sokmilliárdos szennyvíztisztítókat, amikor a pár deszkából összetákolt budi környezetkímélőbb?

Miért használsz számítógépet, amikor kőtáblába vésni sokkal környezetkímélőbb? Tudod te, mennyi veszélyes anyag van abban a rohadt masinában?!

Miért gátaljuk el, öljük meg a folyóinkat, amikor az ezzel okozott kár sokszorosa a remélt haszonnak?

Hogy miért építünk gátakat? Például ezért.

Miért tömjük tele magunkat gyógyszerként törzskönyvezett mérgekkel, amikor látványosan romlik tőle az egészségünk?

Ez egy nagyon jó kérdés, gondolkodjunk el rajta. Addig is, egy gondolkodáshoz ideális, relaxáló kép:

Romló egészség

Forrás: KSH

Miért születnek gyermekeink távol otthonaiktól, mesterséges szüléssel, amikor az anyák és csecsemőik is belebetegszenek? Miért betegítjük meg gyermekeinket védőoltásokkal, amikor rég bebizonyosodott káros és maradandó hatásuk?

Forrás: KSH

Forrás: KSH

Miért kell betegen és boldogtalanul élni a „civilizált” világokban, amikor a természeti népek harmóniában és egészségben élnek?

Demagógiára demagógia a válasz: nem kell, költözz a dzsungelbe, ne a “civilizált” interneten oszd az észt. Köszi.

Ezen a ponton látom be, hogy minden egyes mondatot egyszerűen képtelenség elemezni, ráadásul felesleges is. A tisztelt szerző forrás, igazolás, érvelés nélkül összeirkálhat minden ökörséget, de nekem, ha érdemben cáfolni akarom azokat, legalább 10x annyi munkát bele kell ölnöm forráskutatásba. Ezentúl tehát csak néhány, az átlagosnál is nagyobb ökörséget emelek ki.

“ezeket a hihetetlen ősi gyökerekkel rendelkező embereket [a busmanokat – sz.]”

Újabb demagóg válasz: bezzeg ha idejönnek és neadjisten valami balhét csinálnak, akkor egyből jön, hogy  “otthon az a szokás, hogy lemészárolják egymást”. Na most akkor döntsük már el, hogy milyen értékrendet szeretnénk, mert ez így valahogy nem áll össze.

Hogy valamennyire ontopic is legyek: valóban vannak gonosz emberek, akik gonosz dolgokat tesznek és bizony szörnyű dolog kiirtani az őslakosokat. De mondok mást is! Szörnyű dolog máglyán elégetni a boszorkányokat! (Ez pontosan ugyanannyira releváns, mint a busman példa).

A természeti népek tudása sokezer éves, kipróbált tudás.

Ősi = jó? Nehogy tengerre szállj, a végén leesel a Föld széléről! De még inkább megkérlek újra: menj vissza a kőbaltához, ne az interneten okoskodj, azt hagyd meg olyannak, aki nem tiltakozik ellene kézzel-lábbal!

A természetben a hibás tudás azonnal lelepleződik. Ott nincs helye az elméleteknek, ott csak egyszer lehet mérges gombát enni…

Oké, te próbáld ki, belehalsz-e (nem, az állatok nem mindig segítenek, van, amelyiknek nem mérgező az, ami neked igen). Én inkább megkérdezem a Tudomány Szent Istenét és nem eszem olyat, amiről kimutatták, hogy mérgező.

A hibás tudások kialakulásában kulcsszerepet játszanak a mítoszok. Mint senki által meg nem kérdőjelezett és kérdőjelezhető vallási tételek szövik át mindennapjainkat. Használjuk őket, hivatkozunk rájuk, és soha nem gondolkodunk el igazságtartalmukon.

1. Ezzel teljesen egyetértek. Kulcsszerepet játszanak az olyan mítoszok, mint hogy a petróleum gyógyítja a rákot (igyál sokat, sőt, van itthon benzin, szívesen adok azt is), vagy hogy az oltások autizmust okoznak, vagy hogy ha griffmadarat rajzolsz a pólódra, nem leszel beteg (igen, komolyan erről szól a cikk).

2. A tudomány épp ennek ellenkezőjére, a megkérdőjelezésre épül. Ha úgy gondolod, hogy valamelyik tudományos tétel részben vagy teljesen hibás, bizonyítsd be (nem, az nem bizonyíték, hogy “a nagyanyám sok petróleumot ivott, nem is lett rákos”). Ezt még soha senki nem tiltotta meg, sőt, ha sikerül, minél nagyobb presztízsű egy tétel, annál nagyobb elismerést kapsz.

Az emberiség fejlődik. Egyre több eszközt készít, egyre nagyobb a tudása, egyre tovább él…” Biztos? Nem lehet, hogy az elmúlt korok embere azért nem készített eszközöket, mert nem volt szüksége rájuk? Nem lehet, hogy több és mélyebb ismerete volt a Teremtésről, mint nekünk, ezért mindent megkapott a természettől? Nem lehet, hogy azért kell tovább élnünk, hogy hosszabb időnk legyen élettapasztalatunk gyűjtésére, mert nem élünk?

De, lehet. De ha nincs rá szükséged, miért nem egy barlang falára rajzolod a hülyeségeidet az internet helyett? Miért kerül minden másnap hús az asztalodra, régen is megvoltunk anélkül, nem? Miért használunk fémszerszámokat a kőbalta helyett, nem lehet, hogy az ősember tudta, hogy nincs szüksége jobbra?

Az eltérést kutatva kiderült, hogy az általunk mért sugárforrást öt évvel azelőtt kicserélték, és a diákok minimum öt évfolyamon keresztül egymás füzetéből másolták az előző sugárforrás adatait […] mára a tudomány nagy része sajnos így működik

Top lel. Érdeklődnék a tisztelt szerzőnél, hány tudományos folyóiratot tetszik olvasni? Nem baj, ha egyet sem, de a dilettantizmus rossz, értem?

kevésbé ildomos az ellenőrző kutatás. Így került a szőnyeg alá a Contergan, a DDT, a génmódosított élőlények utóélete, a védőoltások hatása… Így múlik a tudományos világ dicsősége…

Egyrészt lásd eggyel feljebb, másrészt a Contergan nem került szőnyeg alá, elég nagy balhé lett belőle. De ha már itt tartunk, hogy a tudományt mindenáron valami hitnek akarjuk beállítani, számoljuk össze, hány ember halt bele a thalidomidba és a DDT-be, és hány a boszorkányüldözésbe, az inkvicízióba, a vallásháborúkba stb? Vagy nézzük a másik oldalt, hány életet mentett meg a penicillin? Hibák mindenhol vannak, törekedni kell arra, hogy minél kevesebb legyen.
A GMO-ról itt most nem beszélek, de maga a téma jópár posztot megérne pl. csak itt a blogon, ebből is látszik, mennyire más így írni.
A védőoltások hatására sem szeretnék sok szót fecsérelni, megteszik nálam okosabbak, de kiindulásnak a két fenti grafikon is jó.

Ne sutor ultra crepidam.

De ad-e választ [a tudomány – szerk.] a valóban fontos kérdésekre: miért vagyok a Földön? Miért azok a társaink az életben, akik? Hogy kerüljem el a pofonokat az életemben? Mi a célja az életnek a Földön? Hogy éljük túl önnön özönvizünket?

Nem. Az irodalomtanár sem mondja el, hogyan integráljak másodfokú függvényeket. Ez filozófia (esetleg a teológia) dolga.

Megfigyeltek már játszadozó állatkölyköket? Ugye milyen gondtalanok, aranyosak?

Nem is írnak az internetre mindenféle balfaszságot.

A mai padban-ülős iskolarendszer életidegen és életellenes. A gyermeket természetes környezetéből és életritmusából kizökkentve könyvekből, és egyéb másodlagos forrásokból adja az ismereteket. A tanuló passzívan, külső szemlélőként ismeri meg az őt körülölelő világot. A gyermek még Isten tenyerén él, így ösztönösen érzi, hogy az elveszett gyermekkora helyett kapott tudás nagy része élete szempontjából lényegtelen, csak a televíziós kvízműsorok során visszaböföghető tudás

Bezzeg régen nem így volt. Csak tudnám, kinek írnád ezt, ha nem volna olvasóközönséged. Az iskola módszereiről (választható tantárgyak pl. középiskolában) lehet vitázni, de a szükségességét megkérdőjelezni elég bizarr szerintem. De felőlem elköltözhetsz a dzsungelbe, engem nem zavarna különösebben, sőt. (Bunkóság off.)

Kötelezővé azt kell tenni, amit magától ösztönösen elkerül az ember. Nem véletlen, hogy Magyarországon dicstelen uralkodónk, Mária Terézia vezette be a kötelező oktatást, szellemi önvédelmünk teljes megtörése céljából. Ennek következményeként tagadtuk meg múltunkat, „loptuk össze” nyelvünket, ennek következménye Trianon, de ennek következménye hazánk jelenlegi gyarmati sorsa is.

Na ennek a logikai levezetése érdekelne, mert komolyan nem értem.

Az emberiséget romboló legtöbb hibás tudás az egészségügyben halmozódott fel. Mivel ez a rendszer a betegek száma után kapja a támogatást, elemi érdeke a betegségek létrehozása és fenntartása. […] Ezért kell tele cekkerekkel hazahordanunk halálunkat a patikából…

Az autószerelőnek pedig érdeke, hogy rossz legyen az autód, és? Egyébként meg megint csak azt tudom mondani, hogy akármennyire szidjuk a rendszert, mégiscsak tovább élünk valahogyan, és szerencsére ma már ritkaságszámba megy, ha meghal egy újszülött.

Kórházainkban egész szerveket dobnak ki.

Ja, a múltkor is találtam a kukában 20 deka vesét és egy fél tüdőt.

Az ember – mint minden élő rendszer – tökéletes öngyógyító és önreprodukáló képességgel rendelkezik. Ha mégis elkezdi lebontani magát, azt jelzi, hogy valahol megsérült a külvilággal a harmónia, már nem teljes az Egész-ség.

Szóval ha neadjisten beteg lesz a gyereked, inkább a fengsujt állítod helyre, mintsem kórházba vidd? Gratulálok. (Etetem a trollt: ezt az öngyógyító képességet úgy hívjuk idegenül, hogy immunrendszer. Ennek segít az a csúnya, gonosz, életellenes védőoltás.)

az útjára emlékeztető pofonok mértékét is [mindenki – szerk.]  maga állítja be

Az előbb ezt nem a tudományon kértük számon?

Az élő rendszerek nem tudnak elkopni, de a nem használt részeket a természet lebontja. A kevés mozgás miatt az ízületek beszűkülnek, arra figyelmeztetve, hogy ők mozgásra készültek. A megoldás a feladat visszaadása, a mozgás/mozgatás lenne

Le se fekszem aludni, mert a végén reggelre lebomlok. Inkább kapálok egy jót.

A szervezet a vér nyomását öngyógyító folyamatként, védekezésből emeli meg, hogy – az általában az élelmiszeripar szervetlen vegyületeitől elsalakosodott – vért eljuttassa a szervekhez. A vérnyomás csökkentés hatására lelassult vér a hordalékokat kirakja az érfalakra, tehát újabb gyógyszert kapunk: valamilyen koleszterin csökkentőt. Ezek felhígítja a vért, tehát jöhet az újabb gyógyszer: a vízhajtó…

Barátom, te se menj el orvosnak…

A végén, igazi csattanónak:

A betegség a legjobb barátunk, mert sosem pofozkodik ok nélkül!

Full retard

Egyébként nem igazán értem, hogy pontosan mi az oldal mondanivalója. Jó, vannak itt népi motívumok, meg hagyományőrzés, meg kételkedés a tudományban, meg ősi hit, meg … meg úgy minden, és annak az ellentéte. Ékes példája ennek az alábbi idézet: “és ami nem változik, az elpusztul“. Értem. Ezért kell ragaszkodni az ősi hagyományokhoz, ugye? Azt is megtudhatjuk egyébként, hogy a magyarok valójában cionfasiszta szabadkőműves zsidók leszármazottjai.

Ja, zárszónak, ahogy Mia is megjegyezte: aki ezt a weblap jobb szélén kitalálta, minimum egy tarkónlövést érdemel:

meh


 

 

Comments

No comment yet.

Compose Comment